Als je kijkt naar de mogelijkheden om je dak te bedekken, dan is EPDM dakbedekking een optie die je niet over het hoofd mag zien. Maar wat is EPDM dakbedekking precies? En hoe kan het je helpen besparen? Laten we dit verder onderzoeken.

EPDM dakbedekking is een type synthetische rubberen dakbedekking. Het is populair vanwege zijn duurzaamheid, weerstand tegen weersomstandigheden en eenvoudige installatie. Bovendien bespaart het je op de lange termijn geld omdat het minder onderhoud vereist en een lange levensduur heeft.

Wat is EPDM dakbedekking en waarom bespaart het geld?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een soort synthetisch rubber dat zeer duurzaam en flexibel is. Dit maakt het een ideale keuze voor dakbedekking, vooral voor platte daken. Omdat EPDM dakbedekking bestand is tegen UV-straling, ozon en verschillende weersomstandigheden, heeft het minder onderhoud nodig en gaat het langer mee dan veel andere soorten dakbedekking.

Hierdoor bespaar je op de lange termijn geld. Je hoeft niet voortdurend geld uit te geven aan reparaties of vervanging, zoals bij andere soorten dakbedekking het geval kan zijn.

De prijs van EPDM dakbedekking: een diepgaande blik

De epdm dakbedekking prijs varieert afhankelijk van een aantal factoren. Dit kan onder andere de dikte van het materiaal, de grootte van het dak en de installatiekosten omvatten.

Hoe de kosten van EPDM dakbedekking worden berekend

De kosten van EPDM dakbedekking worden meestal berekend per vierkante meter. Dit omvat zowel de kosten van het materiaal zelf als de installatiekosten. Het is belangrijk om verschillende offertes te krijgen van verschillende leveranciers, zodat je een goed beeld krijgt van de gemiddelde kosten en de beste deal kunt krijgen.

Tips voor het afvoeren van oude dakbedekking

Afgezien van de installatie van nieuwe dakbedekking, moet je ook rekening houden met de verwijdering van je oude dakbedekking. Het kan zijn dat je oude dakbedekking niet kan worden gerecycled, in dat geval moet je op zoek gaan naar een veilige en milieuvriendelijke manier om het af te voeren.

Veilige en milieuvriendelijke afvoer van oude dakbedekking

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je oude dakbedekking op een veilige manier wordt afgevoerd. Dit betekent dat je moet controleren of er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het proces en dat de epdm afvoer op een manier wordt uitgevoerd die het milieu zo min mogelijk belast.

Overweeg om een professioneel bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in de veilige en milieuvriendelijke afvoer van bouwafval. Zij hebben de kennis en apparatuur om dit op de juiste manier te doen.