Het menselijk lichaam zit vernuftig in elkaar. Een stroom aan vitaminen, ijzers, hormonen, cellen en andere stoffen maakt dat je iedere dag kan opstaan, kan functioneren en weer gaat slapen. Pas als je lichaam eens een keer niet doet wat je wil, merk je hoe delicaat het evenwicht in het menselijk lichaam eigenlijk is. Een te kort aan een bepaalde stof of juist een te grote hoeveelheid van een bepaalde stof kan voor grote problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het boodschappersstofje dopamine. Dit geeft signalen door aan de hersenen. Mensen met een te kort aan dopamine hebben moeite met bewegen, voelen zich somber, hebben moeite met het ervaren van geluk en moeite met plannen. In ernstige gevallen kan een te kort aan dopamine leiden tot depressie of de Ziekte van Parkinson. Slechts een klein stofje dat veel problemen kan veroorzaken als je het te weinig hebt. Een ander belangrijke stof die het lichaam aan de gang houdt is proteïne of te wel eiwitten. Dit is een cruciale bouwstof in je lichaam. Heb je hier te weinig van dan ontstaan er al gauw problemen. Geen wonder dus dat proteine kopen gelukkig heel makkelijk is want na het sporten of na andere inspannende bezigheden kan je lichaam vaak wel wat extra eiwitten gebruiken.

Wat doet eiwit in je lichaam?

Proteïne of eiwitten in je lichaam zorgen voor sterke botten en spieropbouw. Ze zorgen ook voor het herstel van spieren na het sporten. Je lichaam bestaat voor 15% uit proteïne dus je begrijpt hoe belangrijk en ondersteunend deze stof is. Je hebt dagelijks zo’n 0,83 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Sporters, maar ook andere groepen zoals zieken, mensen met wonden en zwangere vrouwen hebben zelfs meer nodig omdat hun lichaam extra energie nodig heeft om te herstellen of de baby te laten groeien. Gelukkig zit er in gezonde voeding al veel eiwitten, maar het kan zeker geen kwaad om, als je lichaam om wat voor reden dan ook veel inspanning levert, extra eiwitten in te nemen. Bijvoorbeeld met een eiwit shakes van HON.

Eiwit shakes van HON

De eiwit shakes van HON zijn in poedervorm te krijgen, maar ook in drankvorm. Dat laatste is natuurlijk heel handig als je gaat sporten. En goed nieuws: er zijn ook vegan eiwit shakes verkrijgbaar. Daarnaast kun je kiezen tussen langzame en snelle eiwit shakes. Hier is er een verschil met hoe snel het lichaam de proteïne opneemt. Kortom, een eiwit shake is een goede manier om je lichaam te helpen herstellen. Heb jij het al eens geprobeerd?